29 april 2019
19:00

Referat: IFK Kåremo - Långemåla IF

Seg start, härlig andra halvlek.

Första halvlek mot ett frenetiskt kämpande och springande IFK Kåremo. Det märktes stor skillnad mellan laget och främst genom att hemmalaget kunde vända om, spela sig förbi och tll det så var det mycket bättre snack inom laget.
Vi var inte direkt på tårna för att möta ett sånt spel. Det märktes nästan direkt.
Nåja, det första målet var ett riktigt skitmål, i form av ett självmål av Henke som va den olycklige.
Det hade knappt gått 5 minuter, om ens det.
Hemmalaget fick rejält med lyft under vingarna och körde näst intill över oss offensivt.
Ett litet plus i laget för vårt spel framåt, vi tog oss ändå till några halvchanser.

2-0 kom som ett brev på posten med en placerad boll från mittfältaren som fick sikta in sig. Det såg väl inte helt otagbart ut. Även 3-0 fick vi i bakenn, även detta ett relativt billigt mål, men det var helt klart välförtjänt för det fanns bud på mer. Vi spelade osäkert bakåt och vi hängde inte med på långbollar.
Mot slutet av halvleken fick vi den lilla strimma hopp vi hade hoppats på. Den för dagen nya anfallaren Micke tog sig förbi sista baken och skulle lossa ett skott men blev något hakad av backen och tappade balansen. En solklar straff.
Henke stegade fram men fick inte riktigt till det idag, målvakten räddade vid sin vänsterstolpe.

Efter en rejäl genomgång i halvtid kom vi fram till att vi inte skulle springa bort oss och gå på motståndarnas vändningar och svepande passningar och samtidigt vara lite mer smartare i pressandet.
Detta gav rejäl frukt. Till det ska sägas att Sebbe i målet gjorde några riktigt bra räddningar och Kåremo började slarva lite i sitt spel.
Detta tog vi till vara på och pressen gav oss mycket mer boll och vi kunde slappna av lite mer. Micke kämpade sig till bollen på högerkanten och slog ett riktigt dåligt inlägg,....för bollen letade sig över målvakten och in i mål istället.
Dom snyggaste målen är dom som kommer till av slumpen.

Nu var vi på gång. Backspelet och brytningar funkade, passningsspelet funkade genom mitten och de långa bollarna gick fram i större utsträckning.
Vi pressade oss till ytterligare en reducering åter igen genom Micke. Spelet blev lite tuffare och några varningar kom i och med några hårda dueller.
Vi kämpade riktigt bra i andra halvlek, men till slut fick hemmalaget till ett mål genom ett friläge och vi kunde inte stå emot hela vägen ut.

Kåremo vann fullt rättvist men vi gav dom en bra omgång i andra halvlek.

Nu ser vi fram emot andra hemmamatchen och derbyt mot Fliseryd på måndag 6 maj.